Suyoy får ett nytt leende

Sujoy föddes i med läpp och gomspalt. Han har haft svårt att tala och var retad i skolan. Med hjälp av Operation Smile fick han en operation som familjen annars aldrig skulle haft råd med. Nu är Sujoy inte längre utstött och förhoppningsvis kommer han snart kunna tala rent.

Barnen som inte längre göms undan

Afghanistan är ett svårt land att vara funktionsnedsatt i. Föräldrarna skäms över barnen som ofta göms undan i hemmen. Jag har träffat Qurban och Farwa.

Livet blir sig aldrig likt

Vaccinet som skulle hjälpa mot svininfluensan gav Daniela Dahl narkolepsi.
Man kan säga att allt förändrades med narkolepsin, men det räcker inte. När Daniela i slutet av gymnasiet drabbades av sjukdomen var det som om hon dog och föddes på nytt.
Tröttheten som gör att hon bara måste gå och lägga sig och krampanfallen som kan komma om hon skrattar för mycket begränsar hennes liv.

Livet stannade av när det precis skulle
börja.

Kärna eller stjärna -vad heter det?

På SFI i Södertälje tränar eleverna inför lucia.

Ensam till havs klarnar tankarna

Sven Yrvind planerar ytterligare en seglats jorden runt. Följ med in i hans verkstad och titta på hans båt som bara är 3 meter lång

Flygande drömmar

Märta 17 år drömmer om att bli stridspilot. Följ med en dag på Vängsö flygfält när hon tränar för att ta segelflygcertifikat.

Vägen till ett bättre liv

Afghanistan har länge varit ett av världens farligaste länder att leva i som kvinna och många dör i samband med graviditet och förlossning.
Men i takt med att antalet utbildade barnmorskor blir fler, även långt ut på landsbygden där ingen annan vård finns att få minskar dödligheten. Svenska Afghanistankommitteen SAK, har länge satsat på utbildning för flickor och kvinnor. Det leder till en utveckling i det afghanska samhället men också till en större självständighet för kvinnorna.

¨Kommer jag att dö, pappa?¨

Hör Khaleds gripande berättelse om vad som hände när gummibåten sjönk utanför Samos i Grekland.

Bilderna jag inte tog på

Dödens hav

Människor på flykt tvingas ta den farliga vägen över Medelhavet. I oktober 2015 var jag med på Sjöräddningssällskapets båtar på Samos. Jag var fotograf för Svenska Dagbladet, men skulle också vara med och rädda liv om det behövdes. Jag var med på det första larmet som båtarna var ute på. Det skulle visa sig bli ett av de mest dramatiska.

Kriget skilde familjen åt – nu återförenas de.

Efter två år får Rodan äntligen träffa sin mamma. Se mötet på Arlanda.